čtvrtek 16. září 2010

KARR






























KARR (Knight Automatizovaný Roving Robot) je název fiktivní, automatizované, prototyp vozu představoval jako hlavní protivník ve dvou epizodách seriálu Knight Rider a byl součástí multi-epizoda příběh oblouk v roce 2008 restartu série.
KARR je prototyp verze KITT, původně navržený Wilton Knight a postavený jeho společnost Knight Industries. Po dokončení vozidla, KARR procesoru byl instalován a aktivován. Nicméně, programovací chyby z počítače nestabilní a potenciálně nebezpečné. Projekt byl přidržen a KARR bylo uskladněno až do řešením by mohlo být nalezeno.

Na rozdíl od KITT, jehož primární směrnice je ochrana lidského života, byl KARR naprogramován pro sebezáchova, dělat jej nemilosrdný a nepředvídatelné hrozby. On není jako znalý místních poměrů, jak KITT, je velmi naivní a nezkušený a má dítě-jako vnímání světa. To se občas dovoleno lidem využít jeho pozoruhodné schopnosti pro jejich vlastní zisk. Přes toto, on se nakonec zvážit sám superior (vždy s odkazem na KITT jako "nižší výrobní model") a nezastavitelné a vzhledem k jeho programování, darebáci nejsou obvykle dostat velmi daleko. KARR demonstruje úplný nedostatek respektu nebo loajality, které jdou tak daleko, že při jedné příležitosti vysunout jeho řidič kvůli úspoře hmotnosti a zvýšení její šance na útěk.

KARR se poprvé objevil v sezóně jedné epizodě "Trust Copak Rust" vysílaný na NBC 19. listopadu 1982, kde se zdánlivě se setkal s jeho zániku na konci. Nicméně, on byl tak oblíbený u diváků, že on byl přinesen zpátky do období tři epizoda "KITT vs KARR", vysílaný na NBC dne 04.11.1984.

Výskyt v originální sérii
"Trust Nemá Rust"
Jakmile KITT byl postaven, byla vyslovena domněnka, že jeho prototyp KARR byla deaktivována a demontován. Posledně jmenovaný ovšem nedošlo a KARR bylo uskladněno a zapomenutých po smrti Wilton Knight. Když dva zloději vykopávají do skladu, kde KARR je "spí", nevědomky znovu ho, a on unikne.

Když dva zloději si uvědomuje, jak užitečné by mohlo být vozidlo, které používají KARR jít o zločin řádění. Michael a KITT jsou pak zaslány zpět KARR než je někdo zraněný. Strašný, že jsou vzaty zpět na skladování a některých deaktivace, KARR odmítá se vrátit do nadace a prchá, kdy Michael a KITT vyhledávat pro něj.

KARR jen slabost je jeho primární směrnice sebezáchova a Michael používal toto k jeho výhodě. Když KARR hrozí zničit KITT v čelní srážce, Michael hraje kuře s ním, na předtuchy, že KARR bude zatáčet z cesty KITT je, aby se ochránil. KARR opravdu odkloní z cesty, ale nemůže zastavit čas, jede se z útesu a zdánlivě exploduje v oceánu (s použitím záběrů z vrcholné scény z roku 1977 film Car, záznam, že byl také využit k KITT na pár dalších příležitostech)

Trust Nemá Rust byl také vytištěn v knižní podobě, kterou napsal Roger Hill a Glen A. Larson, rozšířit na původní televizní epizoda [1].

"K.I.T.T. vs K.A.R.R."
KARR byl jen věřil k byli zničeni. To byl poškozen a skončil zahrabaný v písku na pláži pod útesy. Když příliv šel ven, mladý pár, John a Mandy, narazil na částečně pohřben auta, kopal ji, a aktivovat jej. Tentokrát KARR zuřil a měl jen jeden jasný motiv: pomstít Michael a KITT.

KARR byl ještě poškozen po posledním setkání s KITT a přinutil své nové ovladače, John, aby nebylo možné poznat ho a pak ho odvezli přibližně provést své plány. V rokli, KARR výzvy Michael a KITT, aby konečné zúčtování. Po uvolnění mladý pár, KARR požáry ukradené laser a škody KITT. Nicméně, Michael a KITT zničit KARR je laser do které odrážejí světlo zpět do vysílače. Poškozené, KARR se připravuje na další útok. KITT a KARR jak turbo posilovaly a srazit se v střední-vzduch. KARR je roztrhat na kusy, ale Michael a KITT přežít dopad. Na konci epizody, nicméně, KARR základní desce - tj. KARR sám - být viděn ležící nepoškozený na zemi mezi vraky, jeho LED stále bliká.
Poslech
Fonetický přepis
Slovník - Zobrazit podrobný slovník

Žádné komentáře:

Okomentovat