čtvrtek 16. září 2010










Knight Industries Two Thousand (zkráceně nazýván jako KITT, pro odlišení od svého nástupce někdy KITT 2000) je vozem budoucnosti, který slouží v Nadaci pro právo a pořádek spolu s jeho řidičem a parťákem Michaelem Knightem (hlavní hrdinové seriálu Knight Rider). Jedná se o upravený Pontiac Firebird Trans Am.

Vůz byl vytvořen společností zakladatele Nadace pro Právo a Pořádek (Foundation for Law and Govermment = FLAG) Wiltonem Knightem (herec Richard Basehart), který ale ještě v úvodním filmu seriálu umírá a do čela nadace se tak dostává jeho blízký spolupracovník Devon Miles (herec Edward Mulhare).

Počítačová osobnost vozu byla přizpůsobena jeho řidiči, jímž je Michael Long (David Hasselhoff), který však v úvodním filmu pro vnější svět umírá, aby s novou identitou, Michael Knight, spolu se svým vozem pracoval pro Nadaci a zajišťoval spravedlnost.

KARR
KITT však nebyl prvním vozem Nadace a KITT má své zlé dvojče. Je jím jeho „starší bratr“ KARR (Knight Automated Roving Robot - Knightův Automatický Samopohyblivý Robot). KARR měl jako hlavní prioritu chránit sebe sama, čímž se ukázal nevhodným pro záměry Nadace a tak byl nakonec deaktivován. KITT má naprogramováno v prvé řadě chránit Michaela a obecně lidské životy (Zákony robotiky).

KARR se objevil celkem ve dvou epizodách seriálu a to v epizodě 1x09, kde byl opětovně aktivován a posléze zničen, a v epizodě 3x06, kde byl poškozený objeven, opraven a posléze v souboji se svým dvojčetem zničen, tentokrát již definitivně.

Hlas KARRovi propůjčil Peter Cullen, který jej později propůjčil druhému KARRovi z nového seriálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat